مدیریت عملکرد چابک و وحدت هدف با OKR
این روزها همه کس و همه چیز هدفی دارند. این در مورد شرکت ها نیز صدق می کند. اهداف کاملاً مشخص و شفاف، ارتباط بین فعالیت شرکت و خروجی کارکنان آن و نیازهای مشتریان و جامعه و مدیریت عملکرد چابک را ممکن می سازد. در این زنجیره، این واقعیت که تیم های داخلی ، افراد و تمام اجزای خارج از شرکت احساس و دریافت واحدی از هدف داشته باشند، به عنوان یک استراتژی جدید کسب و کار به طور تاثیرگذاری استفاده میگردد.
تعاریف روشن و شفاف از اهداف و چشم اندازها در فرهنگ چابک نقش مهمی دارد. اگر بتوانید چشم انداز و مسیر حرکت شرکت را به خوبی نشان دهید، ایجاد تیم های با انگیزه، خودگردان، منعطف که به راحتی و با چالش کمتری با هم همکاری می کنند، اشتیاق کافی برای تحقق اهداف مشترک را دارند و تمایل بیشتری در زمینه توسعه مهارت های فردی در راستای تعالی سازمانی دارند نیز راحت و میسرتر است.
به نظر می رسد اگر بتوانیم پاسخ های روشنی به سوالات زیر بدهیم و این پاسخ ها را با یک ارتباط مداوم پردازش کنیم، می توانیم به یک دیدگاه مشترک با کارمندان، تیم ها، مشتریان و جامعه در راستای بهبود و مدیریت عملکرد چابک دست پیدا کنیم.
-
هدف: جهت حرکت شرکت به چه سمت و سویی است؟
-
استراتژی: برای حرکت و موفقیت در این مسیر، کدام 2 و یا 3 موضوع/وضعیت را میتوانید به اهرمی بزرگ برای مدیریت عملکرد چابک تبدیل نمایید؟
- اولویت ها: روی کدام یک از 4 یا 5 موضوع میتوانیم تمرکز کرده و به نتیجه برسیم؟کدام یک از 4 یا 5 موضوع را می توانیم متمرکز کنیم و نتیجه بگیریم یا اینکه به جلو حرکت کنیم؟ به جای برنامه ریزی های بلند مدت، چه برنامه های کوتاه مدتی می توانیم جایگزین کنیم؟
- اقدامات: مسائلی که تیم ها و اعضای تیم برای دستیابی بهتر و سریع تر می بایست انجام دهند چه چیزهایی هستند؟
پاسخهای شفاف و دقیق به سوالات مطرح شده فوق اساس و الزامات مدیریت عملکرد چابک را تشکیل می دهد.
در حالی که از “مدیریت بر اساس خروجی یا اهداف (MBO)” به عنوان مدیریت و ارزیابی عملکرد کلاسیک نام برده می شود، “اهداف و نتایج کلیدی (Objectives and key results-OKR)” به عنوان ابزار مدیریتی و عملکردی مطابق با فرهنگ چابک(مدیریت عملکرد چابک) افق جدیدی را پیش روی ما باز می کند.
اگر چه در اینجا به تمام جزئیات سیستم OKR و مدیریت عملکرد چابک نخواهم پرداخت، اما در اینجا چند نمونه از نحوه پاسخگویی این متد به سوالات را بررسی خواهیم کرد:
- OKR محدود به کارهایی که انجام باید انجام پذیرد، نمی ماند، بلکه به دنبال پاسخی برای نحوه انجام کار، فرهنگ و اختیارات مورد نیازمی باشد.
- OKR ؛ به جای ارزیابی دستاوردها و نتایج کار به صورت سالانه، بازه های زمانی ماهانه ، 3 ماهه را برای مدیریت عملکرد چابک ارزیابی و بازبینی مد نظر قرار می دهد.
- OKR به جای دادن اهداف خصوصی، فردی و غالباً محرمانه، باشروع از رده های بالای سازمان( مدیران عامل و مدیران ارشد) شفافیت در تعیین اهداف را برای سازمان به ارمغان می آورد.
- OKR در هر مرحله و در همه سطوح، سیستمی را برای دریافت و ارائه بازخورد ارائه می دهد.
- OKR فراتر از هدف گذاری کم خطر و عدم ریسک پذیری، اهداف جسورانه و الهام بخش را به نمایش می گذارد.
مدل OKR، به عنوان ابزاری برای بزرگ ترین چالش کسب و کارها یعنی مدیریت عملکرد شناخته میشود. برای رفع این چالش و بهبود فرایندها و امکان حصول نتایج بهتر در مدیریت چابک، از همین امروز می توانید جسارت تغییر فرهنگ سازمان و برنامهریزی را با استفاده از مدل OKR در دستور کار خود قرار دهید. فقط کافیست باور کنید که می توانید…
[…] مدیریت عملکرد […]
You actually make it seem really easy with your presentation but I in finding this topic to
be actually something which I feel I might by
no means understand. It seems too complex and extremely broad for me.
I’m having a look ahead to your next submit, I will try to
get the dangle of it! Escape roomy lista